Zaklatási botrány miatt leállt az amerikai női labdarúgó-bajnokság

Paul Riley több korábbi és jelenlegi játékosát zaklatta, kényszerítette.

2021. október 2., 13:05

Szerző:

Az összes hétvégi mérkőzést törölték az amerikai Nemzeti Női Labdarúgóligában (NWSL), miután kiderült, hogy az egyik csapat, a North Carolina Courage vezetőedzőjét, Paul Riley-t több játékosa is szexuális zaklatással vádolja. A csütörtökön menesztett angol vezetőedző nem először néz szembe hasonló vádakkal, 2015-ben is zaklatás miatt távozott a Portland Thorns csapatától. Most azonban az edzői engedélyét is felfüggesztették, írja a Blikk.

A 2016-ban visszavonult Sinead Farrelly azt állította Riley-ről, hogy őt és más játékosokat is arra kényszerített, hogy létesítsenek vele szexuális kapcsolatot, többeket a játékidejével vagy a csapaton belüli pozíciójával próbált meg zsarolni. Az Amerikai Labdarúgó-szövetség (USSF) elítélte a történteket, és leszögezte mindent megtesz azért, hogy hasonló esetek többet ne fordulhassanak elő. A vádak miatt a FIFA is előzetes vizsgálatot indított.

(Kiemelt képünk illusztráció: Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

2022. október 3., 06:42

Elveszítette veretlenségét vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában a címvédő és listavezető Ferencváros, amely a mögötte kétpontos lemaradással második Kecskemét vendégeként kapott ki 2-0-ra.

2022. október 2., 21:49

Súlyos betegség után, 69 évesen elhunyt Udvarhelyi Gábor, a vívók korábbi szövetségi kapitánya.

2022. október 2., 19:50

Az első helyen kiemelt Novak Djokovic nyerte meg a 949 ezer dollár (380 millió forint) összdíjazású tel-avivi keménypályás férfi tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a másodikként rangsorolt horvát Marin Cilicet.