Vondrousová döntős Wimbledonban

A cseh Marketa Vondrousova két szettben legyőzte csütörtökön az ukrán Jelina Szvitolinát a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyének első elődöntőjében.

2023. július 13., 17:40

Szerző:

Ez volt az első alkalom, amikor a füves pályás Grand Slam-torna női mezőnyében elődöntőt játszott két olyan teniszező, aki nem volt kiemelt. 

Vondrousovának ez lesz a második döntője Grand Slam-tornán - 2019-ben Párizsban kikapott az ausztrál Ashleigh Bartytól -, a WTA-sorozatban pedig a hatodik fináléja. Eddigi mérlege egy siker és négy vereség.

Eredmény, női egyes, elődöntő: 

Marketa Vondrousova (cseh)-Jelina Szvitolina (ukrán) 6:3, 6:3 

később: 

Arina Szabalenka (fehérorosz, 2.)-Onsz Dzsabőr (tunéziai, 6.) 16.00 körül 

vegyes páros, döntő: 

Mate Pavic, Ludmila Kicsenok (horvát, ukrán)-Joran Vliegen, Hszü Ji-fan (belga, kínai) 17.30 

(Kiemelt képünk: A cseh Marketa Vondrousova reagál, miközben az ukrán Elina Szvitolina ellen játszik a női egyes elődöntőjének női mérkőzésén a 2023-as wimbledoni teniszbajnokság tizenegyedik játéknapján a délnyugat-londoni Wimbledonban, a The All England Lawn Tennis Clubban 2023. július 13-án. Fotó: Adrian DENNIS / AFP)

 

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.