Vízágyúval lőtték a tüntetőket a bolgár-magyar meccs közelében

Elfajult a békésnek tervezett tüntetés, a tiltakozó tömeg összecsapott a rendőrséggel.

2023. november 16., 19:32

Szerző:

Óriási a felfordulás Szófiában, a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőjének stadionjához közel – írta a rangado.24.hu. A tüntetésen a Bolgár Labdarúgó Szövetség intézkedései ellen tiltakoztak a Vaszil Levszki Stadion közelében, ahol ezekben a percekben is zajlik a bolgár-magyar labdarúgó meccs, melynek tétje az Eb-re való kijutás.

A bolgár ultrák békés tüntetést szerveztek, hogy lemondassák a 18 éve hatalmon lévő elnököt, Boriszlav Mihajlovot. Erre nyíltan meghívták azokat a magyar drukkereket is, akik kiutaztak Bulgáriába annak ellenére is, hogy végül zárt kapus lett a meccs.

A békésnek kikiáltott tüntetés azonban erőszakossá vált. A helyszíni felvételek szerint a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel, felgyújtottak egy autót, az egyenruhások pedig vízágyúval lőtték a tömeget. 

A Magyar Nemzet szerint a magyar szurkolók közül úgy tucatnyian bejutottak a stadionba, és ott szurkoltak harsányan a magyar labdarúgó-válogatottnak. 

A magyar labdarúgó-válogatott ma az Európa-bajnoki kijutás reményében lépett pályára Bulgária vendégeként a selejtezősorozat kilencedik fordulójában. Marco Rossi csapatának csupán egyetlen pont kell ahhoz, hogy 37 év után egyenes ágon jusson ki egy nagy tornára.

(Kiemelt kép: a rendőrök vízágyúval lőttek a futballszurkolók felé a Vaszil Levszki Stadion előtt az UEFA Euro 2024 G csoportja Bulgária–Magyarország selejtező labdarúgó-mérkőzése előtt Szófiában, 2023. november 16-án. Nikolay DOYCHINOV / AFP)