Veress Amarilla megszerezte az első magyar aranyérmet a paralimpián

A kerekesszékes párbajtőrverseny döntőjét nyerte meg. 

2021. augusztus 26., 13:50

Szerző:

A magyar csapat megszerezte első aranyérmét a paralimpián Tokióban. Veres Amarilla a nők A kategóriájában versenyezve állhat a dobogó legfelső fokán. Győzelmével már két érmet szerzett a magyar csapat az ötkarikás játékokon. Tegnap Konkoly Zsófia zárta versenyzését ezüstéremmel a 400 méteres gyorsúszás döntőjét.

 Veres Amarilla 16 fős mezőnyben érte el sikerét. A fináléban remek vívással, hátrányból fordítva 15-12-ra győzte le a kínai Zsung Csinget. A magyar versenyzők közül paralimpián  aranyérmet eddig csak Szekeres Pál tudott nyerni kerekesszékes vívásban. 

 

(Kiemelt kép: A győztes Veres Amarilla a kerekesszékes vívás A. kategóriájának párbajtőr egyéni versenyének döntője után, amelyben nyert a kínai Zsung Csing ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 26-án. Veres Amarilla a magyar küldöttség második érmét szerezte. MTI/Koszticsák Szilárd)

    

18:10

A Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia női kajakkettes a második helyen végzett a portugáliai Ponte de Limában rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokság zárónapján. Magyarország 6 arany- és 8 ezüstéremmel az összesített medálverseny élén zárt.

17:20

Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat, melyen az összetettben élen álló és címvédő csapattársa, Max Verstappen csak hetedik lett, így ő egyelőre még nem ünnepelheti meg második világbajnoki diadalát.