Vereséggel kezdett a Fradi az Európa-ligában

Nem sikerült a bravúr a Bayer Leverkusen ellen.

2021. szeptember 16., 20:53

Szerző:

A Ferencváros 2–1-es vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen vendégeként csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulós mérkőzésén. A gyógyszergyári csapat a Ferencváros legerősebb ellenfele a csoportban, a Fradi pedig nem tudta megszakítani a német csapat jó szériáját.

Peter Stöger vezetőedző együttese jól kezdett, és a nyolcadik percben Ryan Mmaee góljával meglepetésre előnybe került. A folytatásban a Leverkusen fokozatosan átvette az irányítást, Exequiel Palacios találatával még a szünet előtt egyenlített, majd a második félidő felénél megszerezte a végül győztesnek bizonyuló gólt Florian Wirtz révén.
A Ferencváros a mérkőzés nagyobb részében jól játszott, ugyanakkor a labdát többet birtokló és összességében a kapura is veszélyesebb Leverkusentől nem tudott pontot rabolni.

A magyar bajnoki címvédő a csoportkör második fordulójában, szeptember 30-án a spanyol Betist fogadja.

A csoport másik mérkőzésén: Betis–Celtic 4–3.

(Kiemelt kép: Vécsei Bálint, a Ferencváros játékosa kapura lő, vele szemben Lukas Hradecky, a Bayer Leverkusen kapusa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport első fordulójában Leverkusenben 2021. szeptember 16-án. Fotó: Friedemann Vogel / MTI/EPA)