Magyar lett a világ második legjobb triatlonosa

Bragmayer Zsanett nyerte az első alkalommal megrendezett triatlon Arena Games döntőjét szombaton Szingapúrban, és összesítésben világbajnoki ezüstérmesként zárta a három állomásból álló sorozatot.

2022. május 7., 21:35

Szerző:

A tokiói olimpián 12. helyezett magyar triatlonos mellett még két magyar vett részt az eseményen, a tavaly nyári ötkarikás játékokon hetedik helyezett Bicsák Bence, valamint Peszleg Dominika egyaránt a 12. helyet szerezte meg.

Az összetett vb-aranyérmet két brit kiválóság nyerte, a férfiaknál Alex Yee, a nőknél Beth Potter.

Áprilisban Münchenben, majd Londonban rendeztek Arena Games-versenyt, amelyben az úszást követően szobakerékpáron tekernek, majd futópadon futnak a triatlonosok, mindezt kieséses rendszerben.

(Bragmayer Fruzsina ünnepli világbajnoki ezüstérmét a másik két dobogós helyezettel, 2022.05.07 Fotó: Magyar Triatlon Szövetség Facebook-oldala)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.