Torna-vb: nem ereszti a trónját az Egyesült Államok

A címvédő amerikai válogatott nyerte a női csapatversenyt az antwerpeni torna-világbajnokságon szerdán, Simone Biles huszadik vb-címét szerezte.

2023. október 5., 09:31

Szerző:

Az olimpiai ezüstérmes együttes már a vasárnapi-hétfői selejtezőben is a legjobb volt, és sorozatban hetedszer végzett az élen. A 26 esztendős, négyszeres olimpiai bajnok Bilesnak ez volt a huszadik vb-aranya, és érdekesség, hogy az első kettőt, még 2013-ban ugyancsak Antwerpenben gyűjtötte be. Ezeken túl van még 3-3 ezüst- és bronzérme vb-kről, így a mostani a 26. dobogós helyezése.

Meglepetésre a brazilok végeztek a második, a franciák pedig a harmadik helyen. A tavalyi vb-második, 2021-es olimpiai harmadik britek végül hatodikként zártak.

A Székely Zója, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge, Szilágyi Nikolett összeállítású magyar csapat a selejtezőben a 15. helyen végzett.

Az antwerpeni vb-n csütörtökön lesz magyar érdekeltségű verseny, akkor rendezik a férfi egyéni összetett finálét Mészáros Krisztoferrel. A pénteki női összetett döntőre Czifra Bettina Lili a harmadik, Székely Zója a negyedik számú tartalék, Bácskay Csenge pedig az ugrás szombati döntőjére második számú tartalék.

(Kiemelt kép: az Egyesült Államok csapatának tagjai, köztük Simone Biles, a női csapatdöntőjő díjátadó ünnepségén a belgiumi Antwerpenben, 2023. október 4-én. Fotó: Takuya Matsumoto / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun / AFP)

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.