Tekvondó: Kiesett magyar vb-újonc

A 16 éves Csáki Hanna kikapott a bakui tekvondó-világbajnokságon.

2023. június 2., 13:08

Szerző:

Élete első felnőtt világbajnokságán debütált a 16 éves Csáki Hanna, aki a 46 kg-osok között indult. Kikapott első mérkőzésén a pénteki versenynapon, így kiesett a bakui tekvondó-világbajnokságon.

A magyar vb-újonc a hazai szövetség tájékoztatása szerint a 46 kilósok kategóriájában a legjobb 32 közé jutásért az olasz Sofia Zampettivel küzdött meg, aki mindkét menetben jobbnak bizonyult, így továbbjutott, míg Csáki búcsúra kényszerült. A magyar csapatból legközelebb a Madridban élő és készülő, 17 éves Márton Viviana lép tatamira, a 62 kilogrammos versenyző a szombati programban próbál szerencsét. 

Ikertestvére, a szintén vb-újonc Márton Luana szerezte eddig a magyar küldöttség egyetlen érmét az azeri fővárosban, méghozzá aranyat, miután hétfőn diadalmaskodni tudott a nők 57 kilogrammos súlycsoportjában. Sikere sporttörténelmi, mivel ő lett a magyar tekvondó első női felnőtt világbajnoka.

(Kiemelt képünkön: A kínai Zhou Zeqi és az izraeli Dana Azran versenyez tekvondó világbajnokságon Bakuban. Fotó: Tofiq Babayev / XINHUA / Xinhua via AFP)