Sztárjai nélkül is nyert a címvédő Lakers

LeBron James és Anthony Davis hiányában is hozta a kötelezőt az L.A. Lakers, igaz rendkívül szoros volt a meccs.

2021. március 29., 10:27

Szerző:

A címvédő Los Angeles Lakers két sztárjátékosa, LeBron James és Anthony Davis nélkül is legyőzte a vendég Orlando Magic együttesét az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A bajnoknak nem volt könnyű dolga a Keleti főcsoport egyik leggyengébb csapata ellen, végül azonban, köszönhetően Dennis Schröder 24 és Kyle Kuzma 21 pontjának, megnyerte a találkozót. A Lakers kerete tovább erősödött az elmúlt nap folyamán, ugyanis a kétszeres All Star-válogatott Andre Drummond aláírt a klubhoz.

A Nyugati konferencia második helyén álló Phoenix Suns hosszabbításban kerekedett a Charlotte Hornets fölé. Az arizonaiaknál Devin Booker 35 pontot dobott, Mikal Bridges pedig sokoldalú játékkal, 13 ponttal, 8 lepattanóval és karriercsúcsot jelentő hat labdaszerzéssel segítette csapatát.

Denver Nuggetsben 13 ponttal mutatkozott be a cserehatáridő utolsó pillanataiban megszerzett Aaron Gordon. A legutóbbi 11 mérkőzéséből 9-szer győztes Atlanta Hawks ellen megnyert összecsapáson Nikola Jokic, a coloradóiak szerb centere 16 ponttal, 10 lepattanóval és nyolc gólpasszal zárt.

További eredmények az NBA-ből: 

Los Angeles Lakers–Orlando Magic 96–93

Charlotte Hornets–Phoenix Suns 97–101 (hosszabbítás után)

Toronto Raptors–Portland Trail Blazers 117–122

Denver Nuggets–Atlanta Hawks 126–102

(Kiemelt képünk illusztráció: Dennis Schroder, a Lakers játékosa (középen) a Golden State Warriors elleni meccsen, 2021. március 15-én. Fotó: EPA | John G. Mabanglo)