Vizsgálat indult Szoboszlai ellen a kupagyőzelmet követő görögtűz miatt

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) vizsgálatot indított Szoboszlai Dominik ellen, aki pirotechnikai eszközzel a kezében ünnepelte szombaton az RB Leipzig címvédését a Német Kupa berlini döntője után.

2023. június 5., 14:52

Szerző:

A DFB fegyelmi bizottsága azért indított eljárást a magyar játékos ellen, mert egy görögtüzet tartott a magasba a lipcsei tábor előtt.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen léptékű büntetést kaphat a 22 éves légiós, aki az az Eintracht Frankfurt ellen 2-0-ra megnyert finálé második gólját szerezte.

 A szintén magyar válogatott Willi Orbán és Gulácsi Péter csapattársa kapcsán időközben felerősödtek a távozásáról szóló hírek. Az eligazolására már többször is utaló Szoboszlai szerződése 2026-ig szól Lipcsében, egy záradék értelmében pedig 70 millió euró a kivásárlási ára, ezt július közepéig lehet érvényesíteni.

Az angol Newcastle United már többször is küldött megfigyelőt miatta a Leipzig meccseire.

(Kiemelt kép: az RB Leipzig–Eintracht Frankfurt mérkőzést követően együtt ünnepel a győztes csapatból Mohamed Simakan, Christopher Nkunku, Marcel Halstenberg és Szoboszlai Dominik. Fotó: JAN WOITAS/dpa Picture-Alliance via AFP)