Szexizmussal vádolják Boris Beckert, mert csinosnak nevezte Fucsovics Márton menyasszonyát az élő közvetítésben

Több teniszrajongó és a Nők a Sportban Alapítvány is a nők tárgyiasításának tartja a kommentátor megjegyzését.

2021. július 8., 16:56

Szerző:

Fucsovics Márton Novak Djokovic ellen játszott wimbledoni meccse közben az egyik angol kommentátor, John Inverdale azt a megjegyzést tette a magyar teniszező menyasszonyára, hogy „Ha teniszező vagy, mindig jó, ha van egy Anett nevű barátnőd.” A megjegyzésre a másik kommentátor, Boris Becker így reagált: „Azt mondják, a magyar nők a legszebbek. Én ezt nem tudom, de ő bizonyosan nagyon csinos.” A két kommentátor megjegyzésére, különösen Boris Beckerére a teniszrajongók kiakadtak a közösségi oldalakon, szexizmussal vádolva őket – írja a Daily Mail. 

Boris Beckernek már korábban is volt ilyen botránya, például amikor belekötött Naomi Osakába, mert az bojkottálta médiát és egy versenyt is. Inverdale pedig 2013-ban szólt be a Wimbledon-bajnok francia Marion Bartolinak azzal a mondattal, hogy „Soha nem lesz vonzó és soha nem lesz egy Maria Sharapova.” A magyar teniszező menyasszonyára, Böszörményi Anettre tett megjegyzésekről volt, aki azt írta Twitteren: 

„Boris átlépett egy határt. Nem értem, hogy egyáltalán hogy dolgozhat még mindig a BBC-nél.”

Más teniszrajongó pedig John Inverdale-re akadt ki: „Inverdalenek miért van még most is munkája? Neki már van előélete. Wimbledon még mindig az 1950-es évek Egyesült Királyságában van a BBC számára.” Volt aki a profizmust hiányolta a kommentátorok munkájából:

„Boris Becker és John Inverdale beszélgetése a magyar nők szépségéről a Fucsovics vs. Djokovic meccs közben nem igazán az az elemzés, amit a wimbledoni centerpálya negyedöntőjéről vártam.”

Stephanie Hilborne, a Nők a Sportban alapítvány vezérigazgatója az esettel kapcsolatban elmondta: „Az alapítványunk évtizedek óta küzd a sportkultúra megváltoztatásáért, többek között a nők tárgyiasítása ellen is. Amikor két férfi komfortosan érzi magát, miközben így beszél egy nőről, nem beszélve arról, hogy mindezt élő közvetítés közben teszik, megmutatja mennyi munka van még hátra” – fogalmazott. 

(Kiemelt kép: A háromszoros wimbledoni bajnok német Boris Becker, a világelső szerb Novak Djokovic edzője (b) nézi Djokovic mérkőzését a svájci Steve Darcis ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2016. május 26-án. Robert Ghement / MTI/EPA)