Sorozatban harmadik szakaszgyőzelmét aratta Loeb

Sorozatban harmadik szakaszgyőzelmét aratta a Sebastien Loeb, Fabian Lurquin kettős a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali szerdai versenynapján, melyen az összetettben változatlanul élen álló, címvédő Nasszer al-Attijah negyedik lett.

2023. január 11., 15:07

Szerző:

Loeb és Lurquin 1:48:32 óra alatt teljesítette a meglehetősen rövid, csupán 114 kilométeres gyorsaságit, s több mint három perccel gyorsabb volt az Audival másodikként záró Mattias Ekström, Emil Bergkvist svéd duónál.

Harmadikként a brazil Lucas Moraes és a német Timo Gottschalk kettőse zárt, náluk csak 23 másodperccel volt lassabb a négyszeres győztes al-Attijah a Toyotával. Az összetettben a katari címvédő előnye több mint 1 óra 20 perc Moraesékkel szemben, Loebék több mint másfél órás hátránnyal harmadikok. A motorosoknál a botswanai Ross Branch volt a leggyorsabb, összetettben pedig a szerdai szakaszon negyedik argentin Kevin Benavides átvette a vezetést az amerikai Skyler Howestól, kettejük között másfél perc a különbség a dél-amerikai motoros javára.

A résztvevőknek a prológgal együtt csaknem 5000 kilométernyi gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük a vasárnapi célba érkezésig. A viadal teljes távja az összekötő szakaszokkal együtt több mint 8500 kilométer.

Eredmények:

10. szakasz, Harad-Sajbah (114 km):

autósok:
1. Sebastien Loeb, Fabian Lurquin (francia, belga, Prodrive Hunter) 1:48:32 óra
2. Mattias Ekström, Emil Bergkvist (svéd, Audi) 3:04 perc hátrány
3. Lucas Moraes, Timo Gottschalk (brazil, német, Toyota) 5:22 p h.
    az összetettben:
1. Nasszer al-Attijah, Mathieu Baumel (katari, francia, Toyota) 36:13:37 óra
2. Moraes, Timo Gottschalk 1:21:34 ó h.
3. Loeb, Lurquin 1:37:23 ó h.
motorosok:
1. Ross Branch (botswanai, Hero) 1:44:00 óra
2. Adrien van Beveren (francia, Honda) 21 másodperc hátrány
3. Michael Doherty (dél-afrikai, Husqvarna) 30 mp h.
    az összetettben:
1. Kevin Benavides (argentin, KTM) 35:46:06 óra
2. Skyler Howes (amerikai, Husqvarna) 1:29 perc hátrány
3. Toby Price (ausztrál, KTM) 2:10 perc h.

Csütörtökön a Sajbah és Rab-el-Háli közötti szakasz vár a mezőnyre, a 427 kilométeres össztávból 274 kilométer lesz a mért szakasz.

(Fotó: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool / Red Bull Content Pool via AFP)

Tegnap 19:06

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint könnyen súlyos következményekkel járhat, ha a szurkolók a válogatott mérkőzésein bármilyen formában megjelenítik Nagy-Magyarországot, de a háttérben továbbra is azon dolgozik, hogy a jelkép kerüljön le a tiltólistáról.

A hazai bajnoki és kupamérkőzéseken nem tiltja, ám nem is javasolja a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a Magyar Labdarúgó-szövetség, mivel a jelképet az UEFA bünetőkatalógusa tartalmazza. A sálakat nem ellenőrzik. mivel a nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata nem feladatuk. 

A wimbledoni címvédő kazah Jelena Ribakina és a fehérorosz Arina Szabalenka vívják a női egyes fináléját az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.