Sergio Ramos visszatér a Sevillához

Sergio Ramos a labdarúgó Európa-ligában címvédő Sevillánál folytatja pályafutását.

2023. szeptember 4., 18:55

Szerző:

A 37 éves, világ- és Európa-bajnok hátvéd, Sergio Ramos szerződtetését ugyan hivatalosan még nem jelentette be az andalúz együttes, mert még vár rá az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálat, de a játékos sajtóközleményében azt írta: boldog, hogy visszatérhet.

Ramos sevillai nevelésű labdarúgó, 2005-ben szerződtette a Real Madrid, amelynek később csapatkapitánya volt. Az elmúlt két idényben a Paris Saint-Germainben játszott, most sajtóhírek szerint szaúdi és törökországi ajánlatokat utasított vissza azért, hogy ismét a nevelőegyesületében játszhasson, amelynek nem kell érte átigazolási díjat fizetnie.

A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, ötszörös spanyol bajnok hátvéd várhatóan egy plusz egyéves szerződést ír alá a rekordot jelentő módon hétszeres El-győztes Sevillával, amely jelenleg pont nélkül, az utolsó helyen áll a La Ligában.

(Kiemelt kép: Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője és Sergio Ramos csapatkapitány a bajnoki trófeával a spanyol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában játszott Real Madrid-Villarreal mérkőzés után az Alfredo di Stefano Stadionban 2020. július 16-án. Fotó: MTI/EPA-EFE/Rodrigo Jiménez)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.