Pupp Réka nem került dobogóra

Az 52 kilogrammos Pupp Réka ötödik lett a Montpellier-ben zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

2023. november 3., 19:30

Szerző:

Az olimpiai és világbajnoki ötödik, Eb-bronzérmes Pupp Réka második vigaszági mérkőzésén az olimpiai harmadik és vb-második brit Chelsie Gilesszal csapott össze a harmadik helyért, akit eddigi hat találkozójukon kétszer tudott legyőzni.

A hetedik csata mindössze 80 másodpercig tartott, ám annál tartalmasabb volt. Az Atomerőmű SE 27 éves sportolója egy perc elteltével vazaarival vezetett egy belső combdobást követően, de öröme nem tarthatott sokáig, riválisa ugyanis nem sokkal később csípődobással földre vitte, és ipponnal nyert.

A kontinenstorna szombati versenynapján magyar részről 63 kg-ban Özbas Szofi (BHSE), 70-ben Gercsák Szabina (Atomerőmű SE), 73-ban Szegedi Dániel (Budaörsi SC), 81-ben pedig Ungvári Attila (Budaörsi SC) lép tatamira Montpellier-ben.

(Kiemelt kép: Pupp Réka a Papp László Sportarénában zajló háromnapos World Judo Masters első versenynapján 2023. augusztus 4-én. Forrás: judo.hu)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.