Peking 2022 – Újabb magyar sportoló PCR-tesztje lett pozitív

A magyar küldöttségből utolsóként mutatkozott volna be Chtchetinina Iouliával a párosok versenyében pénteken a kínai ötkarikás játékokon.

2022. február 17., 18:56

Szerző:

Pozitív lett a műkorcsolyázó Magyar Márk PCR-tesztje csütörtökön, a pekingi téli olimpián – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ), hozzátéve, hogy a sportoló így nem tud jégre lépni Chtchetinina Iouliával a párosok versenyében.

A januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. kettős a magyar küldöttségből utolsóként mutatkozott volna be pénteken a kínai ötkarikás játékokon.

Chtchetinina és Magyar azért utazott később, és érkezett közvetlenül a rajt előtt Pekingbe, mert probléma volt az egyikük korcsolyapengéjével.

Utoljára 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolya-páros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett.

(Kiemelt kép: Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk kűrje a párosok versenyében, a műkorcsolya és jégtánc nagydíj-sorozat szocsi állomásán 2021. november 27-én. Fotó: MTI / EPA / Anatolij Malcev)