Legyőzték a svédeket – ötödik a női párbajtőrcsapat

A magyar női párbajtőrcsapat ötödik helyen végzett kedden az antalyai vívó Európa-bajnokságon, miután utolsó helyosztóján 45-37-re legyőzte a svéd válogatottat.

2022. június 21., 14:40

Szerző:

Az előző forduló utolsó párjában fantasztikus fordítást bemutató Kun Anna kéttusos előnyt szerzett nyitásként, ezt Büki Lili eggyel toldotta meg. Ezt követően viszont az egyéniben ötödik Muhari Eszter és Büki is alulmaradt, négy pár után 20-17-re vezettek a svédek. Kun és a Muharit váltó Nagy Kinga azonban a harmadik kör előtt fordított.–

A hetedik párnak háromtusos magyar előnnyel vágtak neki a felek (29-26), ezt Büki és Nagy tovább növelte, Kunnak pedig záróemberként az volt a feladata, hogy a nyolctalálatnyi előnyt megőrizze. Ez sikerült is, így a Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Büki Lili összeállítású magyar válogatott ötödikként zárta az Eb-t.

(Kiemelt kép: Nagy Kinga (b) küzd a svájci Angeline Favre ellen a törökországi Európa-bajnokság női egyéni párbajtőrversenyének selejtezőjében Antalyában 2022. június 18-án. MTI/EPA/Erdem Sahin)

Cristiano Ronaldo fejében sokáig járt az a gondolat, hogy az őszt már egy másik klubban kezdi majd, mivel a Manchester Unitednél eltöltött időszaka nem úgy sikerült, ahogy azt előre eltervezte. Most úgy tűnik, döntött a folytatásról.

A Colorado Avalanche nyerte a Stanley Kupát, miután az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének hatodik mérkőzésén 2-1-re győzött az elmúlt két idényben bajnok Tampa Bay Lightning otthonában, és így 4-2-es összesítéssel bizonyult jobbnak.

A címvédő Szombathely hazai pályán könnyedén legyőzte a Körmendet vasárnap a férfi kosárlabda NB I döntőjének ötödik, utolsó mérkőzésén, így 3-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és begyűjtötte fennállásának negyedik aranyérmét.