Papírforma-vereség a nyolcaddöntőben

A magyar női válogatott az esélyeknek megfelelően simán, 3-0-ra szenvedett vereséget a házigazda kínai válogatottól a Csengtuban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokság nyolcaddöntőjében, és kiesett.

2022. október 5., 17:03

Szerző:

A szerdai mérkőzésen először a világranglistán 152. Hartbrich Leonie a rangsorban vezető, egyesben olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Szung Jin-sától szenvedett vereséget úgy, hogy egyik játszmában sem tudta megnehezíteni riválisa dolgát, ahogy Madarász Dórának (76.) sem sikerült ez az olimpiai bajnok Csen Meng (2.) ellen.

Dari Helga (292.) szintén lehetetlennek tűnő feladat előtt állt a világbajnoki címvédő Vang Man-jüvel (3.) szemben. A 20 éves magyar játékos a simán elbukott első két szett után a harmadikban sokáig jól tartotta magát, 8-7-re még vezetett, azt követően viszont riválisa sorozatban négy pontot szerzett, és lezárta a párharcot.

Ezzel a mieink számára véget ért a vasárnapig tartó vb, mivel a férfiak korábban nem jutottak tovább a csoportjukból.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Nasszer el-Kelaifi a Paris Saint-Germain labdarúgóklub elnöke szerződést hosszabbítana Lionel Messivel, és a katari világbajnokság után fog tárgyalni a legendás argentin támadóval.

Visszatér a címvédő franciák elleni negyeddöntőre az angol Raheem Sterling, aki azért utazott haza a katari labdarúgó-világbajnokságról, mert betörtek az otthonába.

Majoros Bence és Imre Leila nyerte az asztaliteniszezők Top 16-bajnokságát, amelyet kedden és szerdán rendeztek a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban.