Nem bírt egymással Újpest és Mezőkövesd

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott a vendég Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 2022/23-as idényének első fordulójában, szombaton.

2022. július 30., 22:12

Szerző:

TP Bank Liga, 1. forduló:
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, 3023 néző, v.: Pintér
    gólszerzők: Katona (35.), illetve Jurina (65.)
    sárga lap: Mack (29.), Bjelos (63.), Pauljevic (64.), Csongvai (67.)
    
Újpest:
Banai - Csongvai, Diaby, Kuusk - Pauljevic, Ljujic (Mory, 80.), Mack (Kastrati, 70.), Onovo, Antonov - Katona (Simon, 87.), Bjelos
 
Mezőkövesd:
Tordai - Kállai (Kis, 62.), Schmiedl, Karnyicki, Bobál D., Vajda - Molnár G. (Drazic, a szünetben), Cseke, Nagy G. (Madarász, 93.), Cseri (Besirovic, 62.) - Jurina (Szelmani, 87.)
 
A kezdés előtt az Újpest közelmúltban elhunyt két kiválóságára, Kardos Józsefre és Törőcsik Andrásra emlékeztek egyperces gyászszünettel.

Jó iramban és változatos küzdelemmel kezdődött a találkozó - Banainak bravúrja volt, az Újpestnek lesgólja -, majd a hazaiak harcoltak ki maguknak mezőnyfölényt. Utóbbiak előtt aztán lehetőségek is adódtak, a vendégek akciói viszont akkor már a félpályán alig túljutva elhaltak. A 35. percben vezetéshez jutott az Újpest: szöglet után kifejelt labdát a mezőny legaktívabb játékosa, Katona 20 méterről, igazítás nélkül lőtte kapura, és az a tömegben irányt változtatva kötött ki a kapuban.

A szünet után intenzívebb tempóra váltott a Mezőkövesd, amely irányította a játékot. Hatalmas helyzet azonban az Újpest előtt adódott, de Bjelos ziccerben kapu mellé lőtt. A 65. percben egyenlített a vendégcsapat: jobb oldali szögletet követően a röviden érkező Jurina fejjel csúsztatott a hosszúba. Egyenlő állást követően a mezőnyjáték is kiegyenlítődött, az eredmény viszont már nem változott a lefújásig. Pedig Bjelos előtt újabb ígéretes helyzet adódott, de ugyanúgy hibázott, mint csereként beállt csapattársa, Mory a 91. percben. Utóbbi nyolc méterről, ziccerben leadott lövését Tordai lábbal védte.

(Kiemelt képünk illusztráció. A mezőkövesdi Jakub Vojtus (b) és az újpesti Abdoulaye Diaby (j) az OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC labdarúgó mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2021. október 30-án. Fotó: MTI/Vajda János)