Női labdarúgó BL - Tizenegyesekkel kikapott a selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros tizenegyesekkel kikapott a női labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező bajnoki ágának első fordulójában, így nem juthat tovább.

2023. szeptember 6., 13:57

Szerző:

Az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint a zöld-fehér együttes Vágó Fanny találatával a 14. percben vezetést szerzett az FC Kirjat Gat ellen, az izraeli együttes öt percre rá egyenlített. Egy óra játékidő elteltével tíz főre fogyatkozott a rivális, az eredmény azonban nem változott, így következett a hosszabbítás.


Ott Németh Diána a 112. percben ismét előnyhöz juttatta a magyar bajnokot, ám két perccel később a Kirjat Gat tizenegyespárbajra mentette az összecsapást. Ebben Csigi Eszter, Vágó és Nadia Stanovic pontrúgását is hárította az izraeli csapat hálóőre, miközben a rivális nem hibázott, így Németh sikeres kísérlete is csak a 3-1-es vereséghez volt elég.


A harmadik helyért szombaton a házigazda román Universitatea Olimpia Cluj vagy a szlovák Spartak Myjava lesz a Ferencváros ellenfele, amely szerdai vereségével nem juthat tovább. A csoportból az első helyezett folytathatja.


A női BL-selejtezőben két fordulót rendeznek.

(Kiemelt képünk forrása: FTC női labdarúgás Facebook oldala)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.