Hozták a papírformát női kajakos egységeink

Döntőbe jutott Kozák Danuta és Bodonyi Dóra, illetve Csipes Tamara és Medveczky Erika párosa.

2021. augusztus 3., 03:37

Szerző:

A két, egyformán dobogóesélyes magyar duó azonos középfutamba került, ráadásul egymás melletti pályára, a 4-esre, illetve az 5-ösre. Rajtuk kívül két német egység, az új-zélandiak második számú hajója, továbbá egy-egy szlovén, francia és kínai rivális várta a rajtot. Utóbbi nem sikerült túl jól Kozákéknak, beragadtak, de aztán hamar újra erőt nyertek, olyannyira, hogy 250 méternél már a második helyen haladtak Sabrina Hering–Pradler és a 2012-ben bajnok Tina Diezte mögött. Csipes Tamaráék féltávnál még csak a hetedikek voltak, de aztán felzárkóztak, és a vége kettős magyar siker lett: Kozák Danutáék nyertek Csipes Tamaráék előtt, írja az MTI.

Az ötszörös ötkarikás bajnok Kozák Danuta ebben a számban is címvédőként szerepel a japán fővárosban. A szám döntőjét két óra múlva, magyar idő szerint 5.47 órakor rendezik.

(Kiemelt kép: Tokió, 2021. augusztus 3. Kozák Danuta és Bodonyi Dóra a női kajak párosok 500 méteres versenyének középfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án. A páros bejutott a döntőbe. MTI/Kovács Tamás)