Saját szurkolói között indult gyűlöletcunami Neymar ellen

Miután a legutóbbi meccsen a brazilok klasszisa eltörte a bokáját, kemény üzeneteket kapott a brazil szurkolóktól. az ok természetesen a politika, amibe a futballista otthon eléggé beleártotta magát.

2022. november 26., 20:12

Szerző:

„A brazil drukkerek annak szurkolnak, hogy Neymar törje el a lábát. Milyen szomorú, Neymar karrierjének legnagyobb hibája az, hogy Brazíliában született. Ez az ország nem érdemli meg a tehetségét és a futballját.” – így vágott vissza a brazil válogatott focista, Rapinha azoknak a szurkolóknak, akik kárörömüket fejezték ki, miután a klasszis, Neymar a bokáját törte a Szerbia elleni, világbajnoki meccsen Katarban.

A Rapinha dühös Instagram-sztoriját ismertető Player.hu több, lehetséges okot is felsorol, amiért a brazil drukkerek nem éppen jó értelemben árasztották el kéz- és lábtörést kívánó komentjeikkel a Neymar sérüléséről szóló híreket. Neymar ugyanis már több alkalommal, kulcstornákon is megsérült:

  • 2014-ben a brazíliai vb egyik legjobbja volt négy góllal és egy gólpasszal, aztán a Kolumbia elleni negyeddöntőn Zuniga a hátába térdelt. Neymar lábra se tudott állni, hordágyon vitték le a pályáról, később kiderült, eltörött az egyik ágyéki csigolyája.
  • 2018-ban pedig eleve félig sérülten érkezett Oroszországba, február óta nem is játszott a klubjában, tehát nem volt túl nagy formában.
  • De még ennél is valószínűbb, hogy az éppen egy nagyon megosztó elnökválasztáson átesett Brazíliában a régi-új baloldali elnök, Luiz Inácio Lula da Silva hívei is beszálltak a gyűlöletkommentelésbe, a választási kampányban ugyanis több válogatott focistához hasonlóan a Paris St. Germain csatára is a szélsőjobboldali elnök, Jair Bolsonaro mellett állt ki nyilvánosan, amiért sokan kritizálták is.

Az már csak hab a tortán, hogy a Szerbia elleni két gólt meg éppen az a brazil sztár, Richarlison szerezte, aki azon kevesek közé tartozott a nemzeti tizenegyből, akik nyilvánosan is Lula mellett álltak ki a választás előtt. Mindenesetre a viszonyokon és Rapinha reakciójából is úgy látszik, a brazil politika megosztottsága a focit sem hagyta érintetlenül.

(Kiemelt kép: Neymar a Szerbia elleni mérkőzésen Katarban 2022. november 24-én. Fotó: Giuseppe CACACE / AFP)