Brazília elvesztette két játékosát a csoportkörökre

Pénteken eldőlt, hogy a brazilok két ásza, Neymar és Danilo sérülés miatt nem játszhat válogatottjuk következő két világbajnoki mérkőzésén.

2022. november 25., 16:26

Szerző:

Brazília orvosi stábja most jelentette be, hogy Neymarnak és Danilónak is a szalagjai sérültek meg a szerbek ellen 2-0-ra megnyert csütörtök esti összecsapáson, így biztosan nem léphetnek pályára hétfőn Svájc és jövő pénteken Kamerun ellen a katari vb csoportkörében.

Lebicegett a pályáról, sírva ült a kispadon, és jeges borogatást kapott a bokájára

Neymart többször is megrúgták a luszaili meccs során, majd a 79. percben lecserélte őt a kapitány. Miután fájdalmas arccal lebicegett a pályáról, sírva ült a kispadon, és jeges borogatást kapott a bokájára. 

„Bedagadt a bokája, elkezdtük a kezelést, és várjuk, hogyan reagál rá” – mondta az Rodrigo Lasmar csapatorvos még korábban. „Egyelőre korai lenne spekulálni a sérülés súlyosságáról, de 24-48 óra múlva okosabbak leszünk.” 

(Kiemelt kép: Neymar a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjában játszott Brazília-Szerbia mérkőzésen a Dohától északra fekvő Lusail Stadionban, Lusailban, 2022. november 24-én. Fotó: NELSON ALMEIDA / AFP)

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap, honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követő díjátadón egy arany szegélyű, átlátszó fekete palástba bújtatta Lionel Messit, aki a győztes argentinok csapatkapitányaként éppen átvenni készült a trófeát.