Nemzetek Ligája: az olaszoké a bronzérem

Az Európa-bajnoki címvédő, olasz labdarúgó-válogatott szerezte meg a bronzérmet a Nemzetek Ligájában.

2021. október 10., 18:20

Szerző:

Az Európa-bajnoki címvédő olasz labdarúgó-válogatott szerezte meg a bronzérmet a Nemzetek Ligájában, miután a harmadik helyért lejátszott vasárnapi helyosztón 2-1-re legyőzte Belgiumot Torinóban – közölte az MTI. 

Ugyan az első félidőben mindkét oldalon akadt helyzet, csak a második játékrész indult góllal: szöglet után nem szabadult fel a belga kapu, Nicolo Barella kapáslövése betalált a hálóba. Újabb belga kapufát követően a 65. percben büntetőből nőtt a különbség. Timothy Castagne szabálytalankodott Federico Chiesával szemben, a tizenegyest pedig Domenico Berardi váltotta gólra. A hajrában harmadszor is eltalálták a kapufát a belgák, akiknek a lefújásig csak a szépítés jött össze a 86. percben, Charles De Ketelaere góljával.

A Nemzetek Ligája, 3. helyért zajló mérkőzés eredménye tehát: Olaszország-Belgium 2-1. Gólszerzők: Barella (46.), Berardi (65.), illetve De Ketelaere (86.)

 

(Kiemelt kép: Torino, 2021. október 10. Az olasz Domenico Berardi (j) büntetőrúgásból gólt szerez a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Olaszország – Belgium bronzmérkőzésen Torinóban 2021. október 10-én. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Massimo Rana.)