Németországba szerződött a magyar hokisztár

Sebők Balázs gyerekként került Finnországba, és igazi sztárrá nőtte ki magát. Most Németországban bizonyíthat.

2023. április 26., 17:55

Szerző:

Sebők Balázs válogatott jégkorongozó az Ilves Tampere csapatától az Iserlohn Roosters együtteséhez igazolt – a német klub honlapja szerint a 28 éves magyar csatár a következő szezonra írt alá.

„Nagyon jól éreztem magam Finnországban, amire szép emlékként tekintek vissza. Az elmúlt hónapokban viszont azt vettem észre, hogy új kihívást keresek, ezért egy másik európai top bajnokságban szeretnék bizonyítani” – mondta Sebők, aki múlt héten bronzérmesként zárta a finn bajnokságot.

„Mindig gondot okoz az ellenfélnek. A játékstílusa azonnal meggyőzött minket, ezért nagyon akartuk őt. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy főszerepet töltsön be a rendszerünkben, mert kemény, technikailag képzett és gólérzékeny játékos” – mondta a magyar támadóról Christian Hommel, a német klub sportigazgatója.

Ebben a szezonban Sebők az Ilves játékosaként az alapszakaszban 53 mérkőzésen öt gólt ütött és 15 gólpasszt adott, míg a rájátszásban tíz összecsapáson 1+3-mal zárt.

A játékos az M1 aktuális csatornának bővebben kifejtette: úgy érzi, hogy picit meg kell újulnia, nem érezte, hogy kiégett volna, de új kalandokra vágyott, és az utóbbi években nagyon szimpatikus volt számára a német bajnokság (DEL). „A DEL teljesen más bajnokság, mint a finn. Finnországban a bajnoki aranyérmen kívül mindent átéltem, van három érmem is. Keserű a szánk íze, hogy idén nem jutottunk döntőbe, nem lettünk bajnokok” – mondta Sebők, aki a német bajnokságban is szeretné megmutatni magát, és voltak ugyan ajánlatai Finnországból és Svédországból is, de az Iserlohn által felvázolt projekt tetszett neki.

„Olyan csapatba szerettem volna kerülni, ahol a lehető legnagyobb szerep jut nekem, számítanak rám, és azt kaptam vissza a vezetőktől, amit szerettem volna. Nem fog meglepetés érni. Jó érzés, hogy ennyire akartak, de nyilván ezzel a bizalommal élni is kell” – tette hozzá a hokis.

Sebők a világbajnokságra készülő válogatott szakmai stábjától egyhetes pihenőt kapott, Budapestre költözött, és itt készül, vasárnap pedig csatlakozik a kerethez.

Szerinte akkor tudna méltóképpen búcsúzni 14 év után Finnországtól, Tampere városától, ha a magyar együttes éppen ott kiharcolná a bennmaradást.

„A realitás az, hogy ha a lehető legjobban játszunk és még szerencsénk is van, akkor sem mi vagyunk az esélyesek a csapatok többségével szemben. Egy meccset kell nyerni, de a jó meccset. Szentpéterváron volt egy győzelmünk, akkor azonban az nem volt elegendő a bennmaradáshoz. Most is az esélytelenek nyugalmával készülhetünk, nincs rajtunk teher” – mondta.

(Kiemelt képünk: Sebők Balázs (jobbra) a jégkorong-világbajnokság B csoportjának Magyarország–Egyesült Államok mérkőzésén Szentpéterváron, Oroszországban 2016. május 13-án. Fotó: Pavel Bednyakov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)