Nem lazított a bajnok Ferencváros

A Ferencváros a Kecskemét vereségének köszönhetően már pénteken megszerezte története 34. bajnoki elsőségét, de ennek ellenére nem kényelmeskedett.

2023. május 7., 09:01

Szerző:

Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, és korán vezetést is szerezhetett volna, de az Újpest ellen duplázó Amer Gojak fejesgólját les miatt érvénytelenítették.

A zöld-fehérek komoly nyomás alatt tartották riválisukat, a Kisvárda gyors kontrákkal próbált veszélyeztetni, viszonylag kevés sikerrel.

A fordulást követően a Ferencváros gyorsan eldöntötte a három pont sorsát, a 49. percben az előrehúzódó Pászka Lóránd fejelt közvetlen közelről a hálóba, majd az 52. percben, egy hasonló akció végén, a szünetben csereként pályára lépő, 18. születésnapját ünneplő Lisztes Krisztián lőtt a kisvárdai kapuba. Előbbi először ért el találatot a Ferencváros színeiben, utóbbi pedig továbbra is remek formában van, az utóbbi hat bajnokin már ötödször volt eredményes.

Nem sokkal később a védő Sammy Mmaee is betalált, a Ferencváros pedig ezen kívül is számos gólhelyzetet kidolgozott, kapusa, Dibusz Dénes pedig szinte munka nélkül maradt ezen a találkozón.

OTP Bank Liga, 30. forduló

Ferencváros–Kisvárda 3-0
Újpest–Vasas 1-1
Paks–Debrecen 0-0
Honvéd–Kecskemét 1-0

A vasárnapi program

ZTE–Puskás Akadémia 15.00
Fehérvár–Mezőkövesd 19.30

 A bajnokság állása

1. Ferencváros 63 pont (már bajnok), 2. Kecskemét 51, 3. Paks 48, 4. Debrecen 47, 5. Puskás Akadémia 44, 6. Újpest 38, 7. Kisvárda 37, 8. ZTE 34, 9. Mezőkövesd 32, 10. Honvéd 32, 11. Fehérvár 30, 12. Vasas 24.

(Képünkön a már bajnok Ferencváros játékosai ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Ferencváros–Kisvárda mérkőzés végén a Groupama Arénában 2023. május 6-án. A Ferencváros 3-0-ra győzött a Kisvárda ellen. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Elsőként a szerb Novak Djokovic jutott döntőbe a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyében, miután a világelső spanyol Carlos Alcaraz sérülés miatt csak két szetten át tudott méltó ellenfele lenni a pénteki elődöntőben.

 

Már a 19. században sem értette a széles nyilvánosság, miért kell óriási kockázatot vállalva a hegycsúcsok meghódítására indulni. A 24.hu ennek megértésére tett kísérletet Mécs László és Ács Zoltán egykori expedíciós hegymászók segítségével.

2023. június 8., 19:26

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) csütörtöki rendkívüli tisztújító közgyűlésén az 52 éves Kovacsics Imrét, a SPA Hungary Holding Zrt. tulajdonos-vezérigazgatóját választották meg elnöknek.