Nem bírt egymással a Chelsea és a Liverpool

A Chelsea 2-2-es döntetlent játszott a vendég Liverpoollal.

2022. január 2., 21:22

Szerző:

A Chelsea 2-2-es döntetlent játszott a vendég Liverpoollal az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnapi rangadóján – számolt be vasárnap az MTI. 

A kezdés után a Bajnokok Ligájában címvédő házigazda londoni együttes – amelynek Lőw Zsolt a másodedzője – ragadta magához a kezdeményezést, a kilencedik percben mégis a vendégcsapat jutott vezetéshez Sadio Mané szemfüles góljával.

A Chelsea lendülete nem tört meg, de kapura a Liverpool bizonyult veszélyesebbnek, és a 26. percben a góllövőlistát immár 16 találattal vezető Mohamed Szalah bravúros góljával növelte az előnyét. Mindez Jürgen Klopp vezetőedző távollétében történt, akit pozitív koronavírustesztje miatt nélkülözött a Liverpool.

Ezt követően megszűnt a Chelsea mezőnyfölénye, a hazaiaknak mégis sikerült egyenlíteniük a szünet előtt: Mateo Kovacic 20 méterről lőtt gólt kipattanóból, majd Christian Pulisic fejezett be magabiztosan egy ziccert.

Az összecsapás a második felvonásban is végig nyílt volt, újabb gól azonban már nem született. A kapura változatlanul a vendégek voltak veszélyesebbek, a hazaiaknál Edouard Mendy kétszer bravúrosan hárított, de liverpooli kollégája, Caoimhin Kelleher ugyancsak foglalkoztatva volt.

A legutóbbi öt fordulót tekintve az éllovas Manchester City begyűjtötte a maximális 15 pontot, legfőbb üldözői közül a Chelsea hét, a Liverpool nyolc ponthoz jutott.

(Kiemelt kép: A Chelsea védője, Antonio Rudiger megöleli a Liverpool középpályását, Mohamed Salah-t Stamford Bridge-en 2022. január 2-án. Fotó: Fotó: Adrian DENNIS / AFP)