Mutatjuk a Roland Garros szerdai eredményeit

Összefoglaltuk a francia nyílt teniszbajnokság szerdai eredményeit és, hogy kik azok a magyarok, akiknek csütörtökön szurkolhatunk.

2022. május 25., 21:38

Szerző:

A férfiak versenyében a világelső szerb Novak Djokovics könnyen, bő 2 óra alatt, 3 szettben győzött és lépett a következő fordulóba, ahol a szlovén Aljaz Bedene vár rá.

A világranglista harmadik Sascha Zverev viszont csak nagy harcok árán biztosította helyét a harmadik fordulóban, mivel az argentin Sebastian Baez öt szettre kényszerítette az olimpiai- és világbajnok németet. Zverevnek az ötödik szettben még egy mérkőzéslabdát is kellett hárítania, ám ezután a következő játékban brékelte ellenfelét majd hozta saját szerváját és több mint 3 és fél óra küzdelem lezárta a meccset.

Az elmúlt hónapokban bombaformában teniszező, 19 éves, ranglista hatodik Carlos Alcaraz szintén kemény csatában nyert Albert Ramos-Vinolas ellen. A két spanyol több mint 4 és fél órát töltött pályán az öt szettbe torkolló mérkőzésen, aminek akár még jelentősége is lehet a végső győzelemre is esélyes Alcaraz szempontjából.

A 21-szeres Grand Slam rekordbajnok Rafael Nadal este 9 órától kezd a francia Corentin Moutet ellen a Philippe-Chatrier salakján. A jelenleg világranglista ötödik „salakkirály” korábban 13-szor emelhette magasba a trófeát a francia nyílt teniszbajnokságon.

A hölgyek versenyében nagy meglepetésre búcsúzott a küzdelmektől a 19 éves Emma Raducanu. Az előző US Open bajnokát a világranglista 47. fehérorosz Aliaksandra Sasnovich ejtette ki 3 szettben.

A kétszeres Ausztrál Open bajnok fehérorosz Victoria Azarenka egy sima és egy szoros szettben múlta felül német ellenfelét Andrea Petkovic-ot.

A háromszoros Grand Slam győztes Angelique Kerber Azarenkához hasonlóan egy sima és egy szoros szettben verte francia ellenfelét.

A kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitová némi meglepetésre búcsúzott a küzdelmektől. A világranglista 127. ausztrál Daria Saville 2 szettben verte meg a korábbi Grand Slam bajnokot.

Csütörtökön három honfitársunkért is szoríthatunk: Udvardy Panna és Gálfi Dalma a női párosversenyben lépnek pályára német, illetve orosz partnereik oldalán, míg Fucsovics Márton a Balázs Attilát kiejtő korábbi US Open győztes horvát Marin Cilic-el meccsel.

(Kiemelt kép: Novak Djokovic (SRB) a Roland Garros negyedik napján a franciaországi Párizsban 2022. május 25-én. Fotó: Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP)