Motoros siklóernyővel akart tüntetni a stadionban, balesetet okozott

Nem ez volt a terv. 

2021. június 16., 13:43

Szerző:

Balesetet okozott és több embert megsebesített egy Greenpeace-aktivista kedden este Münchenben a Franciaország–Németország labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés helyszínén. A környezetvédő aktivista motoros ejtőernyővel ereszkedett az Allianz Aréna fölé, majd beleakadt a tetőszerkezetre kifeszített kábelekbe. Az ütközés után az ejtőernyő megbillent és a nézőtér felé zuhant. A tüntetőnek viszont még éppen időben sikerült elkormányoznia az ülések felöl a gépét és a pályán landolt, ahol azonnal elfogták és őrizetbe vették.

FBL-EURO-2020-2021-MATCH12-FRA-GER
Fotó: Pool/AFP / Franck Fife

A katasztrófát a manőverrel sikerült elkerülni, ám így is több ember megsérült és kórházi kezelésre szorult. A környezetvédelmi szervezet az eset után közleményben fejezte ki sajnálatát a baleset miatt. Egyúttal jelezte, a terv az volt, hogy aktivistájuk az ejtőernyőről egy nagy latex labdát ejt a stadionba, aztán az aréna felett tovább repül.

„Sajnos nem alakult minden a terv szerint”

– jelezte a Greenpeace, mely a Volkswagen autógyár ellen tüntetett az akcióval.


 

(Kiemelt képünk: A Greenpeace egyik siklóernyős aktivistája, földetérés előtt a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Franciaország - Németország mérkőzés kezdete előtt a müncheni Allianz Arénában 2021. június 15-én. Fotó: DPA/AFP / Christian Charisius)