Véber vak gecizése az MLSZ-ig is elhallatszott

Már az MLSZ is vizsgálja Véber György trágár kirohanását, amit az Újpest U19-es csapatának szánt.

2022. október 11., 15:11

Szerző:

„Kurva életbe, ereszd már meg, kerüld ki körbe, baszd meg! Beleül az öledbe! Nem igaz már, hogy nem mész rá, egy hónapja ugatom” – fejtette ki Véber György edző az Újpest U19-es csapatának játékosaihoz intézett instrukcióiban az október elsejei MTK elleni meccsen. „Egyszerűbb, ha rúgsz egy öngólt baszd meg minden meccsen. Buta fasz. Baszd szájba az összes, a kurva anyját. Neked eszed annyi van baszd meg, mint annak a bábúnak ott” – szögezte le Véber. „Vitte ki a raktárba, baszd meg” – tette hozzá. „A faszomba kerültök ti ide, baszd meg, Újpestre, ilyen tudással. Vak gecik gyülekezete, baszd meg. Goldballba, meg ott kéne a faszom tudja, hol lennetek. A falutokba baszd meg, senkiháziak...” – osztotta meg gondolatait az edző.

A mosdatlan beszéde hamar felkapott lett a médiában, aminek hatására az MLSZ azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el az ügyben – közölte a szövetség Twitteren.

Az Origo az ügyben megkereste a klubot is, aminek ügyvezető igazgatója azt válaszolta a lapnak, hogy Az esettel kapcsolatban annyit szeretne az Újpest FC elmondani, hogy természetesen a edző viselkedését nem tartja elfogadhatónak, a belső vizsgálat megtörtént, a következmények pedig a klub belügyének számítanak”

(MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)