Mindenét elvesztette a nemi erőszakkal vádolt focista

Mason Greenwoodot egy hét alatt mindenki a süllyesztőbe dobta.

2022. február 3., 11:36

Szerző:

Könnyen lehet, hogy véget ér az angol rekordbajnok saját nevelésű játékosának karrierje. A Manchester United támadóját, Mason Greenwoodot a barátnője, Harriet Robson jelentette fel – a közösségi oldalára feltöltött képek és egy hangfelvétel alapján – testi sértés, szexuális erőszak és gyilkossággal való fenyegetés miatt, a múlt hétvégén pedig őrizetbe is vették a hatóságok. 

A 20 éves játékost szponzorai és csapattársai is elmarasztalták: a Nike szerződést bontott vele, az EA Sports pedig megerősítette, hogy eltávolították a karakterét minden játékukból. Ehhez képest nyilván kevésbé fájt neki, de csapattársai, mint Marcus Rashford, vagy épp Cristiano Ronaldo is kikövette őt az Instagramon. Csapata, a Manchester United eközben megerősítette: felfüggesztette a játékost, ugyanakkor a tények tisztázásáig nem adnak ki újabb nyilatkozatot, írja a TV2.

Bár szerdán Greenwoodot a vizsgálatok lezárásáig, óvadék ellenében szabadlábra helyezték, az angol klub szóvívője a Sunnak elmondta, a szurkolók ingyenesen visszacserélhetik a játékos nevével ellátott mezeiket.

(Kiemelt kép: Paul ELLIS / AFP)