Milák Kristóffal nem lehet kapcsolatba lépni

A MOB elnöke az elmúlt hónapokban nem tudott kapcsolatba lépni Milák Kristóffal, hiába kereste. 

2024. január 3., 13:32

Szerző:

Gyulai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bozottság (MOB) elnöke utoljára nyáron beszélt Milák Kristóffal, akin látta, hogy küszködik és vannak nehézségei – írta meg a telex.hu.

A lap értesülései szerint a MOB elnöke utoljára nyáron tudott beszélni Milák Kristóffal, akin látta, hogy küszködik és komoly nehézségei vannak. A beszélgetés során mesélt neki saját mélypontjairól, a motiváció elvesztéséről. Nyár óta nem sikerült kapcsolatba lépni Milákkal, akit azért is keresett, hogy biztosítsa őt arról, hogy mint emberileg, mint sportszakmailag is mögötte állnak.

Gyulai szerint Milák fejben biztosan készül az olimpiára, és nagyon bízik benne, hogy 2024-ben részt vesz Párizsban az olimpiai játékokon. Viszont, ha úgy dönt, hogy idén kihagyja és később tér vissza, annak is nagyon örülnek majd, hiszen óriási bajnokról van szó. Az ilyen kaliberű sportolókat, minden ítélkezés nélkül meg kell becsülni. 

Az olimpiai úszó szeptembertől tervezte újra folytatni a felkészülést, de egy-két alkalom után távolmaradt az edzésektől és ezáltal az októberi világkupától is. 

(Kiemelt kép: Domenico Cippitelli / NurPhoto /  AFP)

Hazánkat az a megtiszteltetés érte, hogy július 11-én, a franciaországi Sens városában Kollár Zsuzsanna tatai amatőr sportoló is vihette az olimpiai fáklyát. A hagyományoknak megfelelően 2024. április 16-án a görögországi Olümpiában gyújtották meg az olimpiai lángot és indult útjára a fáklya, amelyet mintegy tízezer futó visz el váltóban az olimpia helyszínére, Párizsba.

 

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.