Mi lesz Djokoviccsal? Megint törölték a vízumát

A pénteki döntés ellen Djokovics fellebbezhet.

 

2022. január 14., 09:03

Szerző:

Az ausztrál kormány ismét törölte a szerb teniszező, Novak Djokovic vízumát – számolt be róla a Reuters.

A kilencszeres győztes, és címvédő Djokovic az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságra utazott az országba készülve edz Melbourne-ben.

Alex Hawke ausztrál bevándorlásügyi miniszter saját mérlegelési jogkörében megszüntette a világelső vízumát, miután a bíróság hétfőn megsemmisítette a korábbi visszavonást, és feloldotta a bevándorlási őrizetet.

Alex Hawke bevándorlási miniszter pénteken közölte, hogy miniszteri mérlegelési jogkörével élve közérdekből visszavonta a 34 éves szerb játékos vízumát, mindössze három nappal az Australian Open tenisztorna kezdete előtt – értesült a CBS News.

Arra lehet számítani, hogy Djokovics ügyvédei azonnal fellebbezni fognak, hiszen már elő is készültek a dokumentumokkal és a vallomásokkal, hogy egy ilyen helyzet kialakulása esetén a leghamarabb reagálhassanak.

Ez már a második alkalom, hogy Djokovics vízumát törölték, mióta a múlt héten Melbourne-be érkezett a címvédő, ugyanis nem oltatta be magát a koronavírus ellen, viszont külön orvosi engedélyt kapott, és kiderült, hogy pár hete a fertőzésen is átesett.

Az engedélyét a Victoria állam kormánya és a versenyt szervező Tennis Australia hagyta jóvá, ez pedig elég volt ahhoz, hogy vízumot kapjon az utazáshoz.

Az ausztrál határőrség azonban elutasította a mentességet, és Melbourne-be érkezésekor érvénytelenítette a vízumát. Négy éjszakát töltött szállodai őrizetben, mielőtt egy bíró hétfőn hatályon kívül helyezte ezt a döntést.

A pénteki döntés ellen Djokovics fellebbezhet.

 

(Kiemelt kép: New York, 2021. szeptember 13. A szerb Novak Djokovic összetöri a teniszütőjét, miután elveszítette az orosz Danyiil Medvegyev elleni meccset az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2021. szeptember 12-én. MTI/AP/Seth Wenig)

 

Tegnap 22:06

Anglia könnyed játékkal verte Walest, amely így csoportutolsóként végzett. Az Egyesült Államok nagy csatában, egy góllal verte Iránt, ezzel másodikként jutott tovább a csoportjából. Ezzel az is eldőlt, hogy szombaton Hollandia az Egyesült Államokkal, míg vasárnap Szenegál Angliával találkozik a negyeddöntőbe kerülésért.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a német válogatottat, amiért a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón a csapatot egyetlen játékos sem képviselte.