Megvan, ki az esélyes a következő magyar aranyra

Az olimpiai címvédőt verte meg a negyeddöntőben Siklósi Gergely.

2021. július 25., 10:45

Szerző:

Nagyon közel az újabb magyar vívó érem a tokiói olimpián. Siklósi Gergely bejutott a legjobb négy közé a dél-koreai Park Szang Jung legyőzésével.  A korábbi aranyérmest 15–12-re verte a negyeddöntőben. A magyar világbajnok hamarosan az elődöntőben játszhat. Az olasz Andrea Santarellivel fog összecsapni a döntőbe jutásért.

A férfi párbajtőrözők magyar idő szerint 12 óra körül fognak újra összecsapni. A magyar vívó formája és korábbi eredményei alapján nagyon esélyes a  győzelemre. Az elődöntőbeli olasz ellenfelét korábban már háromszor is legyőzte. Az MTI-nek azt nyilatkozta a magyar sportoló, hogy pihenéssel készül a következő vívására.  Kijelentett, hogy ellenfelei sokkal jobban félnek, mint ő. A távirati iroda tudósítása szerint a magyar sportoló feltűnően lazán és könnyedén válaszolt a riporterek és újságírók kérdéseire.

(Kiemelt kép: Siklósi Gergely (az előtérben) a kínai Csao Tung ellen vív a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi párbajtőr 32-es tábláján a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én. MTI/EPA/Ota Kijosi)