Megszólalt Verstappen a brutális baleset után

Csalódott a belga születésű holland pilóta, és sportszerűtlennek tartja, amit Hamilton tett.

2021. július 18., 20:30

Szerző:

Jól van a brutáls baleset után Max Verstappen. A pilóta az Instagramon adott életjelet magáról. Kórházban van és csalódottságot érez. A belga pilótát vasárnap a Brit Nagydíjon rögtön a rajt után előzte volna Hamilton, de a két autó összeért, és Verstappen megpördült. 

Mint írtuk, szörnyű balesetet szenvedett a vasárnapi futamon Verstappen, amikor a rajt után egy rossz manőver miatt a gumifalnak csapódott. Verstappen kiszállt az autóból, kórházba vitték, Hamiltont tíz másodpercre büntették, aki végül megnyerte a futamot. Christian Horner a Red Bull főnöke a rádióban kemény szavakkal illette Hamiltont az ütközés után.

Verstappen azt írta az Instagramon: „Először is, jól vagyok. Meglehetősen nagy hatást váltott ki az 51 G-s becsapódás, de már jobban vagyok. Nyilván csalódott vagyok, hogy nem versenyezhettem tovább. Hamilton büntetése semmilyen módon nem segít, az egy nagyon veszélyes mozdulat volt tőle, amit csinált. A kórházban néztem, ahogy ő ünnepelt, tiszteletlen és sportszerűtlen viselkedés, mindegy továbblépek.”

(Kiemelt kép: Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája intett a Forma-1-es Brit Nagydíj sprintje után, a közép-angliai Silverstone-i Silverstone-i autóversenypályán, 2021. július 17-én. Fotó: Lars Baron / AFP)