Brutális balesetet szenvedett Verstappen

Hamilton megnyerte a futamot.

2021. július 18., 18:14

Szerző:

Hatalmas baleset történt a Forma-1 vasárnapi versenyén, a Brit Nagydíjon. Rögtön a rajt után történt meg a baj, Hamilton akarta előzni a belga pilótát, amikor a két versenyautó összeért és Verstappen megpördült, majd a gumifalnak csapódott. Christian Horner a Red Bull főnöke a rádióban kemény szavakkal illette Hamiltont az ütközés után.

Verstappen Hamiltonnal ütközött a Forma-1 brit futamán. A holland pilóta kiesett. Max Verstappen látszólag jól van, de súlyos volt a balesete, alapos egészségügyi vizsgálat vár rá. A csapatrádión hallatszott, hogy a pilóta még nyögni is alig bír a baleset utáni első másodpercekben. Közben vizsgálják, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton első körben történt balesete szimpla versenybalesetnek minősíthető, vagy egyértelműen Hamilton hibájából történt. A holland látszólag pozíciót fogott, a brit hátulról öklelte fel a Red Bullt. 

A baleset után Hamilton tíz másodperces büntetést kapott, majd megnyerte a futamot. A második helyen Charles Leclerc végzett, a harmadik Valtteri Bottas lett. Két hét múlva már a Hungaroringen bőgnek fel a motorok, ugyanis augusztus 1-jén rajtol a F1-es Magyar Nagydíj.

(Kiemelt kép: A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen a Forma-1 Brit Nagydíj sprintje alatt hajt végre a közép-angliai Silverstone-i Silverstone motorversenypályán, 2021. július 17-én. Fotó: Adrian Dennis / AFP)