Megsérült Mbappé, kiesése komoly gondokat okozhat

Kiesése komoly gondot jelentene, és nemcsak otthon, hanem a Bajnokok Ligájában is.

2022. január 19., 18:21

Szerző:

Megsérült Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain francia labdarúgója, és egyelőre nem tudni, mennyi ideig tart a felépülése – közölte szerdán az MTI.

Klubja annyit közölt, hogy a világbajnok támadónak fáj a bal lábában a közelítő izma, emiatt pénteken alapos vizsgálat következik. A 23 éves csatár a mostani idényben tíz góllal és nyolc gólpasszal segítette csapatát a francia bajnokságban.

Kiesése komoly gondot jelentene, és nemcsak otthon, hanem a Bajnokok Ligájában is, amelynek nyolcaddöntőjében a Real Madrid lesz a párizsiak ellenfele.

A párharc első mérkőzését február 15-én játsszák a francia fővárosban. Ezen az összecsapáson még kérdéses a bokasérüléssel bajlódó Neymar szereplése. A brazil klasszis, akinek a kificamodott bal bokájában sérültek a szalagok november végén, a jövő héten kezdheti újra az edzéseket.

A koronavírusos fertőzéséből felépült Lionel Messi kedden kezdte ismét a közös edzéseket, de a hétszeres aranylabdás argentin vélhetően már a héten visszatérhet a pályára a hazai bajnokságban. Ugyancsak csatlakozhat a kerethez a Costa Rica-i kapus, Keylor Navas, aki a Covid-fertőzése után szerdán negatív tesztet szolgáltatott.

(Kiemelt kép: Parc des Princes, Párizs, Franciaország, 2022. január 15. Paris Saint-Germain FC. Fotó: Thomas COEX/ AFP)

 

Kilencvenhárom éves korában szerdán elhunyt Szabó Miklós egykori kiváló atléta, közép- és hosszútávfutó.