Marco Rossi: talán két-három játékos játszott jól

Marco Rossi szövetségi kapitány hiába hiába nyertek meg több párharcot a második félidőben, így is sok ki nem kényszerített hibájuk volt.

2024. június 15., 18:52

Szerző:

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint nem meglepő módon az volt az oka az Európa-bajnokságon Svájc ellen elszenvedett 3-1-es vereségnek, hogy a svájciak, különösen az első félidőben jobban játszottak náluk. Nem tudtak rendesen rotálni, amit Rossiék megpróbáltak kiabálással közvetíteni, de nem sikerült ezt jól megértetni a játékosokkal. A második félidőben aztán a kapitány szerint jól állták a sarat, helyzeteket is sikerült kialakítani, de amikor olyan gólt engednek az ellenfelüknek, mint a harmadik, azt nehéz kommentálni – írja a Telex.

„Nem láttam túl jó egyéni teljesítményeket, talán két-három játékost tudnék megnevezni, akik jól játszottak, mindenki más alulteljesített, és egy Eb-n ennek megfizetjük az árát, különösen mert az ellenfél óriási játékosminőséget képvisel” – mondta az M4 Sport kamerája előtt a kapitány. Rossi szerint ügyesebbnek kell lenniük, védekezésben jobban kell tartani a vonalakat.

A szövetségi kapitány úgy látja, hiába nyertek meg több párharcot a második félidőben, így is sok ki nem kényszerített hibájuk volt, három-négy kontrát engedtek az ellenfelüknek. A harmadik, mindent eldöntő svájci gól is ilyenből született. Az ilyen hibák számát csökkenteni kell, mert ha az ellenfél nem hibázik, te meg igen, az probléma, mondta, majd végül kiemelte, hogy ő nem alibizik, hiszen ő az edző, és mint ilyen, felelős a meccsért, ezért nem akar kritizálni senkit.

Teljesen más csapat játszott a két félidőben, mondta a meccs után Szoboszlai Dominik, a válogatott csapatkapitánya. „Nem mehetsz bele úgy egy meccsbe, hogy ajándékba kapsz három pontot. Mindenért meg kell dolgozni, azért is megdolgoztunk, hogy itt legyünk. Nem lesz olyan, hogy a német vagy a skót csapat azt mondja, jussatok tovább ti. Elég sok dolgunk van még, de rajta vagyunk” – mondta. Bizakodva kiemelte, hogy a második félidőben mutatott játékra lehet majd alapozni.

„A második félidő jó volt, nem voltunk megijedve, használtuk egymást, segítettünk a másiknak, passzoltunk ötöt egymás után.”

A magyarok szerdán a házigazda és a pénteki nyitányon Skóciát 5-1-re legyőző németekkel csapnak össze Stuttgartban.

(Kiemelt kép: Marco Rossi szövetségi kapitány (j2) a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott nyilvános edzésén Weiler-Simmerbergben 2024. június 12-én. MTI/Illyés Tibor)