A harminc legjobb között a magyar válogatott

A világranglistán 1521,9 ponttal 30. helyen állunk. 

2023. október 26., 12:52

Szerző:

A magyar válogatott az EB-selejtezős előmenetelével hónapról hónapra a világranglistás helyén is javít. Marco Rossi csapata a 36. helyről ugrott neki az ősznek, szeptemberben 32. helyre lépett elő, októberre pedig még két helyet javított, ezzel bekerülve a legjobb harminc futballcsapat közé – vette észre az Index.

Szoros a világranglista állása, Szerbia 3,5 ponttal van előttünk. 

A listát az argentin válogatott vezeti, mögöttük a franciák és a brazilok állnak, tőlük nem sokkal maradt le az angol válogatott. Őket követi Belgium, Portugália, Hollandia, Spanyolország, Olaszország és Horvátország. 

A legjobb tízben annyi változás történt, hogy a portugálok és a spanyolok is két helyet javítottak, előbbi csapat most a hatodik, utóbbi pedig a nyolcadik, a világbajnoki bronzérmes horvátok viszont a hatodikról visszacsúsztak a tizedik pozícióba. A jövő évi Európa-bajnokság házigazdája, Németország a 16 – közölte az MTI.

(Kiemelt képünkön Szoboszlai Dominik (b) büntetőből gólt szerez a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Litvánia - Magyarország mérkőzésen a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban 2023. október 17-én. A kapuban a litván Emilijus Zubas. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult. Fotó: MTI/Illyés Tibor )

 

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.