Magyar labdarúgó halt meg egy ausztriai autóbalesetben

A férfit a Kepler Egyetemi Kórházba szállították, később azonban belehalt a sérüléseibe.

2023. november 5., 11:19

Szerző:

Szombat hajnalban tömegkarambol történt az ausztriai A1-es autópályán. Négy jármű ütközött eddig tisztázatlan körülmények között, köztük az a személyautó, amelyben a kiskunhalasi születésű Varga Márkó, az osztrák ASKÖ Donau Linz Sportklub focistája ült – írja a BAON. A Heute.at és a todaytimeslive.com hírportálok szerint egy teherautó belerohant Varga Márkó autójába, aki ennek következtében kirepült a járműből. A férfit a helyszínen újra kellett éleszteni, majd stabilizálták az állapotát, és a Kepler Egyetemi Kórházba szállították, később azonban belehalt a sérüléseibe.

A védő a baleset előtt nem sokkal még a pályán volt, és gólt szerzett az SPG St. Florian/Niederneukirchen ellen 6–0-ra megnyert mérkőzésen. Az ASKÖ Donau Linz Sportklub a közösségi oldalán is beszámolt a fiatal sportoló haláláról, hozzátéve, hogy valamilyen formában támogatni szeretnék Varga Márkó családját – írja a Liner.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Gyulai Bence/168.hu)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.