Legyőzte a Mezőkövesdet a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC 2-1-re megverte a vendég Mezőkövesdet vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában, ezzel továbbra is harcban van a dobogóért.

2023. április 23., 18:42

Szerző:

Lendületesen kezdte a találkozót a dobogó harmadik helyéért harcoló Puskás Akadémia, s ennek eredményeként megszerezte a vezetést. Hátrányba kerülve felpörgött a kiesés ellen küzdő Mezőkövesd is, bár igazi veszélyt nem jelentett a hazai kapura. Ráadásul Jakov Puljic távoli lövésével a felcsútiak az első félidő hosszabbításában megduplázták előnyüket. 

Fordulást követően azonnal szépíthetett volna a csereként beállt Stefan Drazic, de ziccerét Markek Tamás bravúrral védte. Egy másik mezőkövesdi cserejátékosnak viszont összejött a szépítés: David Babunski volt eredményes. Nyílttá vált a meccs, a Puskás Akadémia is ment előre az újabb gólért. Végül egyik csapat sem tudott újfent betalálni, így maradt az egygólos hazai győzelem.

OTP Bank Liga, 28. forduló: Puskás Akadémia FC - Mezőkövesd-Zsóry FC 2-1 (2-0) Pancho Aréna, 1381 néző v.: Karakó 

gólszerző: Gruber (20.), Puljic (45+1.), illetve David Babunski (58.) 

sárga lap: Szolnoki (37.), Golla (55.), Zahedi (89.), illetve Drazic (48.)

Puskás Akadémia:

Markek - Szolnoki, Golla, Spandler, Brandon - Batik (Posztobányi, 81.), Plsek (Corbu, 61.) - Levi, Gruber (van Nieff, 72.), Komáromi (Slagveer, 72.) - Puljic (Zahedi, 81.)

Mezőkövesd:

Piscitelli - Zahary, Lukic, Beriasvili (David Babunski, 56.), Vajda S. (Filip, a szünetben) - Kállai K., Brtan, Karnyickij (Márkus, a szünetben), Cseri (Drazic, a szünetben) - Besirovic, Nagy D.

(Kiemelt képünk illusztráció. A Puskás Akadémia Pancho Arénája a nyitóünnepséget követően Felcsúton 2014. április 21-én. MTI Fotó: Beliczay László)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.