Eltört a legnagyobb francia sztár, Kylian Mbappé orra

Kylian Mbappe a tegnap esti, Ausztria elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés végén szenvedett sérülést. 

2024. június 18., 12:33

Szerző:

Kylian Mbappé, a francia labdarúgó válogatott sztárja orrtörést szenvedett a franciák hétfő késő esti csoportmérkőzésén a labdarúgó Európa-bajnokságon – írja a Nemzeti Sport. A Real Madrid csatára fejelni ugrott fel, amikor a levegőben ütközött az osztrák védővel, Kevin Dansóval. Mbappét sokáig ápolták, majd visszatért a pályára, ám hamarosan leült a fűre, amiért sárga lapot is kapott. Végül a még mindig vérző csatárt lecserélték, helyére Olivier Giroud állt be. A mérkőzést így is 1–0-ra megnyerte a francia válogatott, de a francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps a lefújás után elég borúlátóan nyilatkozott:

„Nem néz ki jól. Most van az orvosoknál, így nem tudom megmondani, mennyire súlyos az eset. Ez a mai este negatív pontja” – válaszolt az egyik francia tv-csatorna kérdésére. A francia szövetség éjszakai közleménye szerint a játékost megvizsgálták a düsseldorfi kórházban, és az orvosok a válogatott stábjával közösen arra jutottak, hogy egyelőre nincs szükség műtétre, Mbappé maszkkal újra játszhat „a szükséges lábadozási idő” után. 

Nem tudni, mikor játszhat újra Mbappé

Az viszont még kérdés, hogy pontosan mikor is térhet vissza a pályára Mbappé. A szövetség legfrissebb információi szerint pár napig kezelésben fog részesülni és valószínűleg ki kell hagynia a franciák következő, pénteken esedékes, Hollandia elleni mérkőzését. A 25 éves játékos sérülése mindenképp nagy csapás a francia válogatottnak, aki nemcsak hazája, de az egész torna egyik legnagyobb sztárja. 

Bár Mbappé nem szerzett gólt tegnap este, kulcsszerepe volt a tegnapi győzelemben, hiszen az ő beadásába ért bele szerencsétlenül egy osztrák védő, és pattant a labda a kapuba. Az viszont jó jel, hogy a csatár a humoránál van, hiszen a közösségi médiában még az éjjel arra biztatta követőit, hogy javasoljanak neki maszkot. A poszt sok millió megtekintésnél jár, a válaszok száma pedig jóval 10 ezer felett. Eddig a Mbappé szívének amúgy is kedves Tini Nindzsa Teknőc változat tűnik nyerőnek. 

(Képünkön Kylian Mbappe orvosi ellátásban részesül, miután belefejelt az osztrák védőbe a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság D csoportbeli, Ausztria-Franciaország mérkőzésen 2024. június 17-én. Forrás: OZAN KOSE / AFP)