Kosárlabda-eb: negyeddöntőben a magyar lányok

Csoportelsőként végeztünk, miután Szerbiát is legyőztük a szlovéniai kosárlabda Eb-n.

2023. június 18., 17:20

Szerző:

A magyar női kosárlabda-válogatott 81-75-ös győzelmet aratott a címvédő Szerbia felett vasárnap az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, Ljubljanában, ezzel megnyerte csoportját, és közvetlenül bejutott a negyeddöntőbe.

Székely Norbert együttese a félidőben még öt pontos hátrányban állt, ám a fordulás után jött a fordulat, és a 21 ponttal és 11 lepattanóval záró Kiss Virág vezetésével fordított és hat ponttal győzött. A D jelű négyes megnyeréséhez öt pontnál nagyobb különbségre volt szüksége a csoportkört két sikerrel és egy vereséggel záró csapatnak.

A nyolc közé jutással az olimpiai selejtező kivívásához is közel került a magyar válogatott, mivel az Eb-ről az első öt csapat - ha a franciák köztük vannak, akkor a hatodik is - utazhat majd kvalifikációs tornára.

Az együttesre három szünnap vár, mivel a negyeddöntőket csütörtökön rendezik meg Ljubljanában.

Kiemelt kép: A szerb Kristina Topuzovic (b) és Aho Nina (j) a női kosárlabda Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, a Magyarország - Szerbia mérkőzésen a ljubljanai Stozice Arenában 2023. június 18-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az október végi nagy-britanniai halálos baleset után kötelezővé teszi a nyakvédő használatát valamennyi rendezvényén a Nemzetközi Jégkorong Szövetség. A magyar szövetség (MJSZ) – mivel az utánpótlásban már eddig is kötelező volt a viselése – a következő idénytől írja elő a felnőttek számára az alkalmazását.

Sportszerű cselekedetéért a Gyöngy Sailing Team, életművéért pedig Pfeffer Anna kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakos, valamint Makk Ádám, a Pető Intézet kerekesszékes vívóklubjának létrehozója részesült elismerésben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottságának hétfői gáláján a Városligeti Műjégpályán.