Női kosárlabda Eb - Báder Márton: hit kell és önbizalom a folytatásra

A szombati pihenőnapon a válogatottnak túl kell tennie magát a törököktől elszenvedett vereségen Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke szerint, aki mindkét eddigi csoportmérkőzést a ljubljanai helyszínen tekintette meg a női Európa-bajnokságon.

2023. június 17., 11:46

Szerző:

A másfél hónapja megválasztott vezető úgy vélekedett az MTI érdeklődésére, hogy felemásra sikeredett az első két nap. „A szlovákok ellen három negyeden át gyengébben játszottunk, aztán a végén, amikor kellett, már nagyon jól. A törökök ellen viszont több mint három negyeden keresztül kiválóan ment a csapatnak, de utána balszerencsénk volt, emellett el kell ismerni, hogy az ellenfél akkor magabiztosabb volt. Egy Eb-szereplés azonban nem a második csoportmeccsen dől el, és nyilván nehéz ilyenkor pozitívnak maradni a játékosoknak, talán nem is lehet, de aludni kell egyet, és arra gondolni, hogy mindent ki lehet javítani. Nem szolgáltunk rá a vereségre, de ilyen a kosárlabda" – fejtette ki a korábbi 98-szoros válogatott. Az MKOSZ első embere közölte, a vereségektől nem összeroskadni kell, hanem tanulni belőlük.

„A válogatott remek közösséget alkot, a stáb is profi, megérdemelnék, hogy jó helyezést érjenek el az Eb-n. Hit kell és önbizalom, és arra kell gondolni, hogy akár még csoportelsők is lehetünk. Vasárnap a szerbek következnek, akik ahogy eddig láttam, nem annyira emelkednek ki a többi csapat közül. Elég homogén a torna mezőnye, talán csak belgák nyújtanak átlagon felüli teljesítményt" – emelte ki. Sportdiplomáciai teendőiről szólva Báder Márton közölte, ebből a szempontból egyelőre nincsenek sűrű napjai. „Egyelőre a csoportmérkőzéseknél tartunk, két helyszínen zajlik a torna, ez még a csendesebb időszak. Amikor jönnek az elődöntők vagy a helyosztók, már sokkal több FIBA-képviselő lesz jelen itt Szlovéniában, és így több lesz a +protokolláris+ program, illetve a diplomáciaépítés is. Szóval egyelőre inkább a saját válogatottunkkal foglalkozom" – tette hozzá.

(Kiemelt képünbkön: Szoros csatában maradt alul Törökországgal szemben a Magyar női kosárlabda-válogatott.Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Facebook oldal)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.