Kosárban is legyőztük a grúzokat

A hóvégi világbajnoki selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott szombaton 78-75-re legyőzte Grúziát Kecskeméten.

2022. augusztus 6., 19:45

Szerző:

A Messzi István Sportcsarnokban rendezett összecsapás – ellentétben a két együttes pénteki találkozójával – zárt kapus volt. A két szövetségi kapitány megállapodása értelmében a négy negyedet ötperces túlóra követte, az eredményt pedig az alapjátékidő végéig számolták csupán. 

A magyaroknál ezúttal nem kapott szerepet Keller Ákos csapatkapitány, valamint a Real Madrid légiósa, Hanga Ádám. 

A két együttes egy nappal korábban, ugyancsak Kecskeméten már megmérkőzött egymással, akkor a magyarok 89-88-ra legyőzték az Eb-társrendező Georgiát, amely a júniusi világbajnoki selejtezőn jobbnak bizonyult a spanyoloknál. 

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány csapata legközelebb pénteken vív felkészülés meccset, ellenfele akkor Szlovákia lesz, szintén Kecskeméten.

(Kiemelt képünk: Karahodzic Kemal (j), a magyar és Giorgi Shermadini (j2), a grúz válogatott játékosa a Magyarország-Georgia felkészülési kosárlabda-mérkőzésen a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban 2022. augusztus 5-én. MTI/Bús Csaba)