Klub-vb: Könnyed győzelmet aratott az Al-Ittihad az Auckland City ellen

3–0-s sikert aratott a szaúdi Al-Ittihad az új-zélandi Auckland City ellen a Szaúd-Arábiai klubvilágbajnokság selejtezőjében.

2023. december 13., 05:24

Szerző:

A tornának otthont adó Szaúd-Arábiát a helyi élvonalbeli bajnokság (Saudi Pro League) címvédőjeként képviseli a sárga-fekete együttes, s elég hamar meglátszott a minőségbeli különbség a nemzetközi szinten is magasan jegyzett játékosokkal (Karim Benzema, Fabinho, N'Golo Kanté), illetve egy, a River Plate-tel korábban mindent megnyerő edzővel (Marcelo Gallardo) „feltuningolt” Al-Ittihad és az Óceániai Bajnokok Ligáját megnyerő Auckland City között – írja a nemzetisport.hu.

Az Al-Ittihad az Afrikai Bajnokok Ligáját megnyerő egyiptomi Al-Ahlival mérkőzik meg az elődöntőbe jutásért, ahol a Libertadores-kupát megnyerő Fluminense vár a győztesre.

Klubvilágbajnokság Szaud-Arábia

Selejtező:

Al-Ittihad (szaúdi)–Auckland City (új-zélandi) 3–0 (Romarinho 29., Kanté 34., Benzema 40.)

(Kiemelt kép: JEDDAH, SZÚD-ARÁBIA – DECEMBER 12.: Karim Benzema, az Al Ittihad játékosa akcióban a 2023-as FIFA klubvilágbajnokság első fordulójának 20. mérkőzésén Al-Ittihad és Auckland City között a King Abdullah Sports City Stadionban, Jeddahban, Szaúd-Arábiában december 12-én , 2023. Mohammed Saad / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)