Kijutott az Eb-re a magyar férfi kosárlabda-válogatott

Legyőzte Ausztriát a csapat, így ott lesz a 2022-es tornán.

2021. február 19., 20:59

Szerző:

„Köszönöm a srácoknak, tegnap este is meccsünk volt, de frissek voltak. Az osztrákok elfáradtak, de nálunk a fájdalom és a fáradtság nem létezik. Ennél bővebbet most nem tudok mondani, puszilok mindenkit innen a mínusz húsz fokból” – mondta a szakvezető, Ivkovics Sztojan az M4 Sportnak adott nyilatkozatában.

A csoportból az első három válogatott szerzett részvételi jogot a kontinenstornára, a szlovénok és az ukránok már korábban kijutottak a 2022-es Eb-re, amelynek Csehország, Georgia, Olaszország és Németország ad otthont.

A magyarok 2017-ben is ott voltak az Eb-n – 1999 után először –, akkor tíz nap alatt hat mérkőzést vívtak, melyből kettőt megnyertek, négyet pedig elvesztettek. A kolozsvári csoportkör után, az isztambuli nyolcaddöntőben Hanga Ádámék 86–78-ra kikaptak az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Szerbiától, és végül a 15. helyen zártak.

A nemzeti csapattal legutóbb 52 évvel ezelőtt, 1969-ben fordult elő, hogy egymás után két Európa-bajnokságon vett részt.

 

(Kiemelt kép: Ferencz Csaba (j) próbálja feltartóztatni az osztrák Enis Muratit a férfi kosárlabda Európa-bajnoki selejtező 4. fordulója F csoportjában játszott Ausztria–Magyarország mérkőzésen Kijevben, 2021. február 19-én. Fotó: MTI/EPA | Szerhij Dolzsenko)