Kihozták magukból a maximumot: országos csúccsal 5. a magyar 4x100-as gyorsváltó

Németh Nándor benyúlásával sikerült még 3 századot verni a franciákon. Az érem ugyan elmaradt, de ebben most nem volt több. 

2021. július 26., 06:22

Szerző:

A Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor összeállítású magyar csapat a hatodik legjobb idővel jutott a döntőbe. A fiúk előzetesen elmondták, hogy ha az időn és a helyezésen is tudnának javítani, azzal maradéktalanul elégedettek lennének. Milák startja után volt ok az optimizmusra, mert ugyan csak a hetedik helyen váltotta Szabót, de nagyon egyben volt még a mezőny. Ekkor még az első helyért a brutális első százat produkáló amerikaiak mellett a franciák küzdöttek. 

Szabó Szebasztián bekezdett az első 50-en, feljebb jött a magyar csapat, de csak a 7. helyen indulhatott Bohus. Sikerült javulni, hiszen Bohus Richárd már az 5. helyen váltotta Németh Nándort, aki a mai úszóprogramban már teljesített egy 200 m-es gyorsot, így nem a legfrissebben döntőzhetett. Nagyot küzdött a végén, hajrájának és a franciákkal szembeni benyúlásának köszönhetően megtartotta ezt a bizonyos 5. helyezést. Az összesített idő 3:11,06 lett, a 2017-es vb-n felállított országos rekordot sikerült átadni a múltnak. Érdekesség, hogy az akkori csúccsal dobogón végezhetett a válogatott. 

A harmadik százon még az olaszok együtt mentek az amerikaiakkal, de az utolsó váltásnál már egyértelműen az utóbbiak voltak fölényben, az USA simán behúzta az aranyat. Az olaszok mögött Ausztrália szerzett bronzérmet. 

(Kiemelt fotó: Németh Nándor, Milák Kristóf, Szabó Szebasztián és Bohus Richárd örül az 5. helyezésnek a férfi 4x100 méteres gyorsúszás döntője után a tokiói olimpián 2021. július 26-án. Kovács Tamás / MTI)