Kétéves eltiltást is ért a balhé a magyar-angolon

Azokat a rendbontókat, akiket a biztonsági személyzet már a helyszínen azonosított, a sporttörvény rendelkezései alapján két évre kizárták a sportrendezvényekről.

2021. október 14., 17:32

Szerző:

Kétéves eltiltással is büntetett szurkolókat az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a szeptember 2-i magyar-angol válogatott meccsen történt rendbontás miatt – írja a Telex.

A világbajnoki selejtezőmeccset 4-0-ra megnyerték az Eb ezüstérmes angolok a Puskás Arénában, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pedig vizsgálatot indított a magyar drukkerek egy részének rasszista megnyilvánulásai miatt, majd két zárt kapus mérkőzéssel büntette a magyar válogatottat, az MLSZ-t pedig 200 ezer svájci frank büntetés megfizetésére kötelezte.

Az MLSZ most közölte: azokat a rendbontókat, akiket a biztonsági személyzet már a helyszínen azonosított, a sporttörvény rendelkezései alapján két évre kizárták a sportrendezvényekről. Azokban az esetekben pedig, ahol a helyszíni azonosítás nem volt megoldható, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség folytatja a nyomozást több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján.

A meccsen a magyar szurkolók söröspoharakkal dobálták meg az ellenfél csatárát, a koronavírus miatt elhunyt barátjáról megemlékező Raheem Sterlinget, a harmadik angol gól után pedig fénygránátot dobtak be a pályára. A meccs alatt huhogást és rasszista bekiabálásokat is tapasztaltak az angol játékosok. A rendbontás miatt egyébként az MLSZ tett feljelentést.

A nyári Európa-bajnokság után a „Cristiano homosexual” és a „Buzi franciák, bonjour” rigmus skandálása, illetve az „LMBT? Nein, Danke” molinó miatt kapott súlyos büntetést az MLSZ az UEFA-tól. Akkor is kétmeccses stadionbezárás volt a büntetés, abból az egyik felfüggesztett. A büntetés az UEFA alá tartozó mérkőzésekre vonatkozik, így vélhetően a jövő júniusban induló Nemzetek Ligájában kell majd zárt kapuk mögött játszania Marco Rossi csapatának.

(Kiemelt képünk: Magyar szurkolók söröspoharakkal dobálják meg az ellenfél csatárát, a koronavírus miatt elhunyt barátjáról megemlékező Raheem Sterlinget. ATTILA KISBENEDEK / AFP)