Két magyar továbbjutó az Európa-bajnokságon

Siklósi Gergely és Andrásfi Tibor bejutott a 32 közé a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében az Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság vasárnapi napján.

2022. június 19., 12:58

Szerző:

A 64 között két „nagy ha”" akadt a magyarok horgára: Andrásfi a legutóbbi, 2019-es Eb-n győztes, címvédő izraeli Shalom Yuval Freilich, míg Nagy Dávid a tokiói olimpián bronzérmes ukrán Igor Reizlin ellen lépett pástra.

Az olimpiai ezüstérmes Siklósi ellenfele a brit Benjamin Andrews volt, akivel az első harmad után döntetlenre, 3-3-ra állt. A második szünetben a rivális 8-7-re vezetett, de a magyar világbajnok fordított (9-8, 10-9), majd 14-12-re győzött.

Ugyancsak továbblépett Andrásfi, aki 7-4-re is vezetett az izraeli ellen, ám vetélytársa egyenlített (9-9). Innentől kezdve Andrásfi irányított, együttes találatok is estek, végül 15-12-es magyar siker született.

Nem sikerült a továbbjutás Koch Máténak, aki ellen a finn Niko Vuorinen a szünetben 11-8-ra vezetett, majd a végén egy tussal nyert.

Nagy Dávid asszója nagyon izgalmasra sikerült az olimpiai bronzérmes ellen. Az első harmad 2-1-es magyar vezetéssel ért véget, utána az ukrán vezetett, 14-12-re is. Nagy talált, majd egy másodperccel a vége előtt egyenlített. A ráadás egy percben azonban ismét az ukrán talált és ezzel ő lépett tovább a 32 közé.

Eredmények:
a 64 között:
Siklósi Gergely-Benjamin Andrews (brit) 14-12
Andrásfi Tibor-Shalom Yuval Freilich (izraeli) 15-12
Niko Vuorinen (finn)-Koch Máté 15-14
Igor Reizlin (ukrán)-Nagy Dávid 15-14

(Kiemelt kép: Siklósi Gergely. Fotó: MTI/EPA/Ota Kijosi)

Cristiano Ronaldo fejében sokáig járt az a gondolat, hogy az őszt már egy másik klubban kezdi majd, mivel a Manchester Unitednél eltöltött időszaka nem úgy sikerült, ahogy azt előre eltervezte. Most úgy tűnik, döntött a folytatásról.

A Colorado Avalanche nyerte a Stanley Kupát, miután az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének hatodik mérkőzésén 2-1-re győzött az elmúlt két idényben bajnok Tampa Bay Lightning otthonában, és így 4-2-es összesítéssel bizonyult jobbnak.

A címvédő Szombathely hazai pályán könnyedén legyőzte a Körmendet vasárnap a férfi kosárlabda NB I döntőjének ötödik, utolsó mérkőzésén, így 3-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és begyűjtötte fennállásának negyedik aranyérmét.