Két magyar csapat indulhat a Bajnokok Ligájában

Tavaly a Falco révén egy magyar résztvevője volt a 2016-ban életre hívott BL-nek.

2022. június 24., 11:56

Szerző:

A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint a magyar bajnok automatikusan a 32 klubot felvonultató főtáblára kerül, míg az NB I ezüstérmese a selejtezőben kap helyet. A bajnokság döntőjében a Körmend jelenleg 2-1-re vezet a címvédő Szombathely ellen, az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc negyedik mérkőzése 18.30 órakor kezdődik. 

Tavaly a Falco révén egy magyar résztvevője volt a 2016-ban életre hívott BL-nek. Akkor a vasiak az alapszakaszból továbbjutottak a középdöntőbe, ahol hat meccsükből egyet tudtak megnyerni. 

A 2022/2023-as szezonban a selejtező 24 együtteséből négy kerül a főtáblára. Ott a csoportkör - melynek sorsolását július 7-én rendezik - legjobbjai rögtön a 16 csapatos középdöntőbe jutnak, a második és harmadik helyezettek pedig januárban rájátszást vívnak.

(Kiemelt képünk illusztráció. A szombathelyi bajnokcsapat a férfi kosárlabda NB I döntőjének 5. összecsapása, az Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC mérkőzés után a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnokban 2021. május 26-án. A Falco 3-2-re megnyerte a párharcot, és ezzel megszerezte fennállása harmadik bajnoki aranyérmét. MTI/Kovács Tamás)